Hidrocolonoterapia, infuziile de plante si probiotice

Avantajele administrarii infuziilor de plante
impreuna cu hidrocolonoterapia

 

 

Foarte multe persoane sufera de diverse afectiuni digestive, precum balonare, constipatie, diaree, sindromul colonului iritabil. Aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul infuziilor de plante. S-a constatat ca acestea sunt mult mai active daca sunt administrate sub forma de infuzii rectale, decat daca sunt administrate oral.

Un avantaj al administrarii infuziilor de plante sau cafea in timpul hidrocolonoterapiei este ca ele sunt mult mai usor suportate in cazul administrarii sub forma de clisma, dat fiind faptul ca, o mare parte a colonului este deja curatat.

Terapeutul introduce foarte lent infuzia de plante, astfel incat disconfortul este minim. Totul se desfasoara in sistem inchis, la fel ca si in cazul hidrocolonoterapiei, evitandu-se mirosurile neplacute si deplasarea la toaleta in timpul terapiei.

Un alt avantaj al administrarii infuziilor de plante in cadrul hidrocolonoterapiei este acela ca exista plante pe care multe persoane nu le pot consuma pe cale orala din cauza gustului usor neplacut (spirulina, chlorella, sucul de germeni de grau). Administrate sub forma de implante intestinale, sunt foarte usor acceptate, iar absorbtia lor in circulatia sangvina este mult mai rapida decat daca ar fi fost administrate oral. S-a constatat ca substantele active ajung la ficat in aproximativ 8 minute de la administrarea infuziei, fata de cateva ore, cat ar lua pentru ca acestea sa ajunga in acelasi loc, daca sunt administrate oral.

Cate tipuri de infuzii de plante exista?

  1. infuziile  de retentie: se introduce o cantitate mai redusa de apa simpla amestecata cu substante active (cam 500-1000 ml) in colon si se urmareste retinerea acestuia pe o perioada de 10-15 minute, dupa care este continutul este eliminat. Exemplu: infuzia cu cafea, spirulina, mustel, menta.
  2. implantele: se utilizeaza o cantitate foarte mica de lichid ce contine substanta activa atat cat sa umple partial rectul. De exemplu: implantul cu probiotice.

Care sunt tipurile de infuzii cel mai des folosite in timpul hidrocolonoterapiei?

Pentru detoxifierea ficatului:

Infuzia cu cafea

Infuziile cu cafea sunt utilizate in primul rand pentru detoxifierea ficatului.

Primul care a utilizat la scara larga clismele cu cafea in tratamentul cancerului a fost Dr. Max Gerson. Bazandu-se pe studiile sale de laborator, Gerson a aratat cum cafeina poate stimula ficatul si vezica biliara sa elibereze bila incarcata cu substante nocive organismului. El spunea ca acest proces contribuie la insanatosirea pacientului.

Dr. Lee Watternberg a aratat cum substantele care se gasesc in cafea – cafestol palmitat si kahweol – activeaza un sistem  enzimatic numit glutation S-transferaza. Aceste enzime sunt responsabile cu neutralizarea radicalilor liberi si a substantelor nocive ce s-au dovedit responsabile de declansarea cancerului.

Pe scurt, mecanismul este urmatorul: substantele active din cafea sunt absorbite in circulatia port hepatica prin venele hemoroidale de la nivelul rectului si ajung rapid- in aproximativ 8 minute- la nivelul ficatului. Aici ele stimuleaza productia de bila si dilatarea canaliculelor biliare ce faciliteaza eliminarea composilor toxici potentiali cancerigeni, a toxinelor produse de Candida Albicans si a altor paraziti in intestinul subtire si de aici in colon.

Infuziile cu cafea pot fi folosite in cadrul programelor de detoxifiere pentru ca sunt un real ajutor in eliminarea toxinelor care au fost mobilizate din tesuturi si care pun multa presiune pe ficat- principalul nostru organ de detoxifiere.

Infuziile cu cafea sunt deasemenea utile si in stimularea peristaltismului intestinal ce contribuie la o curatare profunda a colonului.

Va asteptam cu drag “la o cafea”!

Dr. Cristina Mirica
Specialist hidrocolonoterapie