Pielea ta le va arăta celor din jur cât de sănătos trăiește, dacă bei alcool, dacă fumezi, dacă te-ai hrănit corect sau nu etc. Ea va fi cartea ta.
Pielea în sine reunește frumusețea, sănătatea și protecția. Este strâns legat de toate organele și de corpul în ansamblu. Nou depinde de cum arată și îl va arăta.
Pielea este cel mai mare organ al corpului tău. Are propria sa structură și fiziologie. Ea apără țesuturile și organele interne de mediul extern.
Epiderma Este primul strat al pielii, formând învelișul exterior și nu conține vase de sânge, la rândul său are mai mult decât se vede. Epiderma este compusă din celule musculare netede, care sunt în mod constant exfoliate. În timpul descuamării pielii, concomitent cu vechile celule asemănătoare cornului, îndepărtați praful, murdăria și alte componente care conțin flora microbiană.
Derma, al doilea strat al pielii, este situat sub epidermă. Conține o cantitate mare de fibre elastice și colagen, ceea ce le conferă consistență și o oarecare elasticitate pielii. Are multe terminații nervoase și percep senzații precum atingerea și căldura. În același timp, conține foliculi de păr, glande sudoripare, glande sebacee și vase de sânge.
Hipoderma sau tesut subcutanat, este al treilea strat al pielii si este situat sub derm. Hipodermul este compus din țesut conjunctiv, de consistență relativ moale, care înconjoară celulele și fibrele. În hipodermă luați foliculii de păr și glandele sudoripare.
Cercetările arată că există două tipuri distincte de „îmbătrânire a pielii”: unul cauzat de gene moștenite – îmbătrânirea intrinsecă – și alți factori cauzați de poluanții din mediu – îmbătrânirea extrinsecă.
Îmbătrânirea intrinsecă:
Se referă la procesul natural și continuu de îmbătrânire a pielii care începe, în mod normal, la vârsta de 20 de ani. Scade productia de colagen si elastina, doua substante proteice care asigura elasticitatea pielii. Capacitatea de „reînnoire” a epidermei este din ce în ce mai lentă: celulele moarte sunt îndepărtate și generarea de noi celule mai scăzută. Deși procesul de îmbătrânire are loc la o vârstă fragedă, nu vor fi semne vizibile decât peste câțiva ani.
Semne de îmbătrânire intrinsecă:
- riduri fine;
- piele subțire transparentă;
- pielea mâinilor și gâtului este lipsită de fermitate;
- pierderea densității osoase care dă aspectul pielii rămase;
- piele foarte uscată, senzație de mâncărime;
- procesul de transpirație este redus, fapt care afectează împrospătarea pielii;
- păr cărunt prematur;
- Pierderea parului;
- părul excesiv;
- unghii subtiri care se sparg usor;
Îmbătrânirea extrinsecă
Numeroși factori de mediu fac echipă și accelerează procesul natural de îmbătrânire a pielii. Cel mai frecvent, îmbătrânirea prematură este cauzată de expunerea la soare. Dar nu repetarea expresiilor faciale, gravitația, pozițiile de somn și fumatul nu sunt deloc bune pentru pielea ta.
Tratament intraceutic = tratamentul facial este folosit de majoritatea clinicilor selective și saloanelor balneare din întreaga lume.
Ce este Intraceuticals?
Intraceutical este un non-invaziv revoluționar, care înlocuiește tratamentele invazive tradiționale cu substanțe active precum Acidul Hialuronic.
Cum functioneaza?
Folosind o cameră pe bază de oxigen hiperbaric putem introduce substanțe benefice precum acidul hialuronic, vitamina A, C, E și antioxidanți în stratul inferior al pielii, ajungând până în derm. Datorită sinergiei optime dintre oxigen și dispozitivul de oxigen activ hieprbaric este o adevărată revitalizare a funcțiilor vitale ale pielii.
Sistemul actioneaza asupra ridurilor de pe fata, gat, maini, regenereaza tesuturile, hidrateaza pielea, imbunatateste acneea vizibila sub toate formele ei, reduce vergeturile si tratate ca zone foarte luminoase.
Se recomanda ca 6-7 sedinte, o sedinta pe saptamana. Odata terminat ciclul de tratamente este suficienta o sedinta la 4-6 saptamani, sau o sedinta trimestriala pentru intretinere. Sedinta dureaza 40-60 de minute in functie de problema tratata.