Schimbarea dietei este un prim pas pentru a fi mai sănătos!Știți că multe dintre simptomele dumneavoastră de sănătate ar putea fi direct legate de ceea ce mâncați sau de ceea ce nu mâncați? Deoarece fiecare persoană este unică, cu modul său unic de a se alimenta, cu stilul său de viață unic, cu problemele sale particulare de sănătate, orice plan alimentar menit să ajute trebuie să fie și el unic. Îmi doresc ca programul nutrițional pe care îl concep pentru clienții mei să țină seama de toate aceste aspecte, astfel încât aceștia să nu perceapă dieta ca o corvoadă.În calitate de medic, nutriționist și specialist în hidrocolonoterapie, vă pot ajuta să identificați care sunt nevoile dumneavoastră nutriționale și care sunt schimbările stilului de viață pe care ar trebui să le implementați pentru ca simptomele pe care le aveți acum să se atenueze sau chiar să dispară, bucurându-vă astfel de o stare de sănătate deplina.
Ce este o dietă terapeutică?
O dietă terapeutică este un plan alimentar prin care se gestionează aportul anumitor alimente sau nutrienți în vederea ameliorării anumitor boli sau afecțiuni medicale. În funcție de starea dumneavoastră de sănătate, anumite modificări ale dietei pot ajuta la reducerea simptomelor , eliminarea inflamației, vindecarea mucoasei intestinale, eliminarea rezistenței la insulină, etc.
Unele diete terapeutice sunt utilizate pe termen scurt (2-3 luni), în timp ce altele sunt încorporate ca parte a managementului pe termen lung al bolilor cronice. Astfel o dietă cu indice glicemic scăzut este recomandată ca opțiune pe tot parcursul vieții pentru persoanele cu rezistență la insulină sau diabet zaharat, în timp ce dieta low FODMAP este recomandată ca un protocol pe termen mai scurt pana la ameliorarea simptomelor pacientului.
Tipuri de diete terapeutice
Dietele terapeutice pe care le utilizez în colaborarea cu pacienții mei sunt